dijous, 4 d’abril de 2013

EXPOSICIÓ" MIRADES DE DONA" 2013

Durant el mes de març ha tingut lloc a La Vall d'Uixó (Castelló) en el Palau de Vivel l'exposició MIRADES DE DONA de Conxa Llombart i organitzada per l'Associació de Dones Clara Campoamor.

L'exposició ha estat formada per dos sèries: la sèrie anomenada ROSTRES i la sèrie CARES. La sèrie ROSTRES composta de catorze olis i la sèrie CARES amb una selecció de cinc collages sobre paper i huit escultures - collages. Tots estos treballs tenen en comú la caracteristica de que són retrats de dones.

Es tracta de retrats imaginaris o imaginats, es a dir , no responen a un model, són fruït de la imaginació, el atzar, la improvizació, la intuició i del bagatge adquirit amb anys de treball.

Retrats de dones corrents i úniques a l'hora. Amb una mirada que expresa: felicitat, tristor, impotència,desesperació, angoixa.......En el cas concret de la sèrie ROSTRES es tracta d'una pintura directa  i expresiva amb textures visuals i tàctils, sense barroquismes i amb una paleta molt rica en tonalitats.

En els collages i escultures-collages he utilitzat materials molt variats: fustes, papers, plàstics, ferros, llandes, teles...He jugat amb les textures, formes i colors que estos m'oferixen i fent com un "trencaclosques" he construit estes imatges que resulten un poc sorprenents i divertides.
Esta tècnica la veig un poc com donar una "segona vida" a uns materials que ja havíen desenvolupat la seua tasca.
Encara que són materials de rebuix, no per aixó són menys dignes i ,de fet, són materials molt agraïts ja que la pàtina del temps els aporta uns colors (gastats o rovellats) i unes formes concretes i especials.
Amb les xiquetes i xiquets del Colegi  Públic Rosario Pérez de La Vall d'Uixó.